Pàgines

dissabte, 15 de novembre del 2008

EL GRAN DERBY JA ÉS AQUÍ: AJAX-PSV

Aquest cap de setmana es juga el gran derby de l'Eredivisie, la lliga holandesa: el matx entre l'Ajax i el PSV Eindhoven, els seus dos grans equips, amb el permís del Feyenoord. L'enfrontament arriba en un moment delicat per al club ajacied. Si bé per una banda, es troba molt ben situat al capdamunt de la classificació, els darrers partits han estat costosos en termes de lesions.

El propi Oleguer, va haver de ser substutït en el minut 69', en el partit que l'Ajax va perdre amb el F.C. Volendam, en el campionat de la Copa holandesa, el passat dimecres. El gol de la victòria adversària es va aconseguir en el minut 89'.

Tot sembla indicar, però, que Oleguer podrà jugar el derby. Dijous, es va entrenar a banda, però aquest divendres ja ha jugat, sota la pluja, el partit d'entrenament amb els seus companys (foto). Alguns mitjans, tanmateix, consideren probable que comenci a la banqueta i només surti en cas de necessitat.

La possible lesió d'Oleguer, va espantar els responsables tècnics de l'Ajax, sobretot després de la que va patir l'home-gol de l'equip Huntelaar, en el partit de la jornada passada de la lliga holandesa, on l'Ajax es va imposar contundentment a l'Sparta de Rotterdam per un 5-2. El davanter serà de baixa unes 6 setmanes. En aquest partit, Oleguer va ser substituït al minut 60', quan el resultat ja estava més que decantat.

El PSV en els darrers anys s'ha convertit en una autèntica muralla per a l'Ajax. Porta guanyades les quatre darreres edicions, mentre que l'Ajax va guanyar el seu últim títol de lliga en la temporada 2003-04. En el campionat actual, el PSV se situa en cinquena posició, amb 18 punts, de manera que si guanya, encara se situaria per darrere de l'Ajax que ara en té 22.

En canvi, si l'Ajax guanyés, obriria un forat important respecte aquest rival històric i serà una autèntica injecció de moral per fer front als partits de finals de mes, on s'ha d'enfrontar amb l'AZ Alkmaar, rival directe en la classificació de la lliga, i després ha de desplaçar-se, el 27 de novembre, al camp de l'Hamburg SV, en la Copa de la UEFA. Un campionat en el qual va aconseguir els seus primers tres punts la setmana passada, després de derrotar per 1-0 a l'equip del Zilina.

Des d'aquest entusiasta bloc desitgem que l'Oleguer -i en Gabri, naturalment- contribueixi a aconseguir aquesta victòria que seria molt important per a donar un cop d'efecte al campionat. Endavant!