Pàgines

dimarts, 16 de desembre del 2008

BOJAN A L'AJAX?

Després de quasi tres setmanes sense connexió domèstica, em plau tornar a escriure en aquest bloc. Hi ha moltes notícies a comentar. Així que posem-nos-hi.

a) A l'Eredivisie.- L'Ajax ha jugat quatre partits i n'hi ha hagut de tots els colors. Vull dir que va perdre contra el líder, l'AZ de Louis Van Gaal (2-0), el 23 de novembre. Va empatar a casa contra l'FC Utrecht (1-1), el 30 de novembre. I va guanyar a fora contra l'FC Volendam (1-2) i a casa, de forma contundent, al NAC Breda (3-0). Aquests dos partits es van jugar, respectivament, el 7 i el 12 de desembre passats.

Com a conseqüència d'aquests enfrontaments, en l'actualitat, l'Ajax ocupa la segona posició a la classificació amb 32 punts, a tres punts del líder, l'AZ, i dos punts per damunt del FC Twente, que és el tercer. El quart classificat, el PSV, es troba més lluny, a 6 punts. És una posició bona, però naturalment podia haver estat millor si no s'hagués perdut el partit contra l'AZ.

La propera jornada, juga a casa del De Graafschap, penúltim classificat, i en conseqüència és una bona oportunitat per sumar tres punts més fora de casa.

b) A la UEFA. El passat dia 27, l'Ajax va derrotar l'Hamburg SV a casa d'aquest últim per 0-1. El gol el va marcar el brasiler Leonardo. Amb aquesta importantíssima victòria, l'Ajax ja té 6 punts en tres partits. Gràcies però a la combinació d'altres resultats del mateix grup, l'Ajax s'ha assegurat el pas a la propera ronda del campionat, fent totalment sobrer el partit que demà dimecres es jugarà a Amsterdam contra l'Slavia.

c) Huntelaar amb els nazis. La principal referència atacant de l'Ajax fins al moment, Huntelaar, ha fitxat pel Madrid, tot i estar lesionat. Naturalment li desitgem tota la mala sort del món!

d) Bojan (o Gudjohnsen) a l'Ajax? Algunes fonts periodístiques asseguren que per cobrir la marxa de Huntelaar, l'Ajax podria estar interessat en fitxar Bojan o Gudjonsen. Penso que si Bojan va a l'Ajax pot tenir un enorme protagonisme i reforçar també la presència d'Oleguer i Gabri, com a lobby català a Amsterdam.