Pàgines

dissabte, 27 de setembre del 2008

Oleguer estarà dues setmanes de baixa

Oleguer
es va perdre el primer partit oficial, d'ençà que milita a l'Ajax. Com a conseqüència de la lesió que va patir en el matx contra el Feyenoord, el de Sabadell haurà d'estar dues setmanes de baixa. Això li va impedir participar en la victòria contra el FC Utrecht, de l'Ajax, que es va imposar per 2-0, amb gols de Suárez i Huntelaar. Igualment es perdrà els propers compromisos contra el Vitesse a la lliga holandesa (Eredivise) i el partit de tornada de l'eliminatòria de la UEFA, contra l'equip serbi del Borac, al qual, a l'anada, ja se'l va derrotar a domicili.

Un cop superada la segona ronda de la Copa, en el sorteig fet el divendres, ha determinat que el proper contrincant de l'Ajax serà el Volendam, i que el partit tindrà lloc entre l'11 i el 13 de novembre.

Al marge del capítol esportiu, avui divendres, Oleguer ha estat bastant present en els mèdia holandesos arran de la demanda de dos anys de presó que se li demanen pels incidents ocorreguts a Sabadell l'any 2003. Fa la impressió que el diari Marca, no s'ha deixat cap detall a l'hora de reproduir la notícia, fet que naturalment -i no hi ha cap mena de dubte que aquesta era la intenció- ha estat recollit pels mèdia holandesos.

Esperem una recuperació ràpida i que torni el més aviat possible a a titularitat.

Per altra banda, en Gabri, que ja portava unes setmanes lesionat, tampoc va jugar el partit de Copa, però és possible que sí que ho faci contra el Vitesse.

dimarts, 23 de setembre del 2008

EMPAT A 2 EN EL CLÀSSIC

Feyenoord i Ajax van empatar a 2 en el clàssic del futbol holandès, jugat diumenge passat. Com sempre va ser un partit carregat d'emoció i de tensió, i malauradament amb algun episodi de violència. Per acabar-ho d'adobar, no va faltar tampoc la polèmica arbitral.

Oleguer va jugar els 90 minuts, i es va encarregar d'anul.lar l'ex del Depor i del Bayern, Roy Makaay, que pràcticament no va tocar la pilota (veure foto). Avui s'ha sabut que arran del matx pateix molèsties en un tendó i que se li farà un scànner, però no sembla que sigui res important.

Gabri
, per la seva banda, continua recuperant-se de la seva lesió, i ja sembla que podrà jugar aviat.

L'Ajax va començar marcant, amb un gol de Sarpong. A la segona part, el Feyenoord va empatar. Però l'Ajax va tornar a foradar la porteria local gràcies a un xut de Huntelaar, després d'una jugada protagonitzada per l'uruguaià Suàrez, cap al minut 70. Poc després l'arbitre no va sancionar amb vermella directa un placatge del porter local al davanter Leonardo fora de l'àrea, ni tampoc va assenyalar un penalty bastant clar a l'àrea local.

Malauradament, quan ja semblava que la victòria era a l'abast, un penalty força rigorós, va permetre als locals, mitjançant el seu golejador, el danès Tomasson, empatar de nou i establir el resultat final.

Amb aquest empat, l'equip suma 4 punts i ocupa la 12a posició en la classificació de l'Eredivise. Tanmateix això pot canviar si en la propera jornada, que es jugarà aquest dijous, 25 de setembre, l'Ajax guanya en el seu camp al modest FC Utrecht.

divendres, 19 de setembre del 2008

VÍDEO OLEGUER A L'AJAX



Tot escrivint el post anterior, he trobat aquest vídeo de l'arribada de l'Oleguer a l'Ajax i de la seva presentació, el passat mes de juliol. Com podeu veure, l'Oleguer parla anglès, fet que és destacat també pel seu nou entrenador, Van Basten.

En la sessió d'entrenament, el podem veure parlant amb en Gabri i sent saludat pels seus nous companys.
L'AJAX GOLEJA A EUROPA

En el primer matx de les eliminatòries de la Copa de la UEFA, l'Ajax va guanyar contundentment l'equip serbi del FK Borac, per 1-4, en un partit on l'Oleguer va jugar els 90 minuts, contribuint doncs, a aquesta balsàmica victòria. Els gols van ser obra de Sulejmani (13'), de l'uruguaià Luís Suárez (36'), i de Huntelaar (71' i 86'). Els podeu veure en aquest enllaç.

L'altre català de l'equip ajacied, Gabri, lesionat des de fa un mes, no va poder jugar. (Podeu veure aquesta entrevista).

La victòria és encara més important si es té en compte que el proper compromís de l'equip en la Lliga holandesa (Eredivise), és un dels seus tradicionals adversaris, el Feyenoord de Rotterdam. Aquest matx, que es disputarà a l'esmentada ciutat, ha estat definit com "el" partit de la jornada, i és un clàssic del futbol holandès. Precisament, des d'ahir a la nit, la premsa esportiva del país va plena de la humiliant derrota del Feyenoord (0-1), també a la Copa de la UEFA, a mans del modest equip suec Kalmar FF. Aquest fet, sense cap mena de dubte augmentarà el dramatisme del clàssic del proper diumenge, que es convertirà en un primer test que avaluarà l'estat de forma del conjunt que entrena Marco Van Basten. Al Feyenoord hi militen Giovanni Van Brockhorst, ex-blaugrana, també, així com figures com Roy Makaay o Thomason.

La tornada de l'eliminatòria de la UEFA amb el Borac, que naturalment s'espera que sigui un pur tràmit, es jugarà el proper dia 2 d'octubre a les 20.30 hores.

dilluns, 15 de setembre del 2008

L'AJAX GUANYA 1-0 AL RODA JC

A diferència del Barça, l'Ajax ha sumat els seus primers tres punts, després de derrotar el Roda JC, per 1-0. El gol el va marcar el flamenc Thomas Vermaelen, curiosament un defensa central, al minut 54. D'aquesta manera, el club aconsegueix els seus primers tres punts, se situa 9è en la classificació de l'Eredivise. Oleguer ha jugat el partit, i en aquest vídeo se'l pot veure en la pinya dels jugadors ajacied celebrant el gol



El triomf no ha estat fàcil, però ha estat rebut amb molta il.lusió després dels resultats previs, poc brillants, i sobretot de cara als propers compromisos. Recordo que el proper dijous, 18, l'Ajax viatja a Sèrbia per enfrontar-se al FK Borac, en la UEFA.

A aquest compromís internacional, cal afegir, el proper diumenge un clàssic del futbol holandès: el matx entre el Feyenoord i l'Ajax, a Rotterdam. En aquest equip hi juga l'ex-barcelonista Giovanni Van Brockhorst, així com també Roy Makaay o el danès Jon Dahl Tomasson, per la qual cosa promet ser un partit més que interessant.

Malauradament, l'altre català de l'Ajax, en Gabri, continua lesionat i no ha pogut jugar contra el Roda. Per la seva banda, Albert Luque, que no entrava en la planificació de Van Basten, ha estat cedit al Màlaga.